­ VASIL DERESİ | Kültür Portalı

VASIL DERESİ - Nevşehir

Adı VASIL DERESİ
Adres UÇHİSAR / NEVŞEHİR
Vakfiye
Genel Tanım Kapadokya bölgesinin en temel özelliklerinden biri olan vadiler ve kaleler ile birlikte önemli bir birliktelik oluşturmaktadır. Kalenin doğu doğrultusunda Ortahisar yolu boyunca uzanan Vasıl Deresinin başlangıcında bugün artık harabeleşmiş durumda bulunan geleneksel konut bölgeleri bulunmaktadır. Vadi tabanı bahçeler ve tarım alanlarıyla birlikte özel bir yöre oluşturmaktadır. Vadinin iki yamacında oluşan doğal ve yapay elemanlar önemli vistalar hazırlanmaktadır. Boyalı ve kat kat güvercinlikler en ilginç kaya oyma mekanlarıdır. Yörenin kaya oyma ilginç oteli Kaya Otel vadi yamacında bulunmaktadır.
Ayrıntılı Tanımı -
Tescil Kararı T.K.T.V.Y.K 02.07.1987 / 3446