­ ŞEYH SİNAN CAMİİ | Kültür Portalı

Şeyh Sinan Camii - Burdur

Adı Şeyh Sinan Camii
Mah. Köy - Mevkii Sinan Mah.
Adres Sinan Mah. Oluklaraltı Merkez/BURDUR
Yaptıran Şeyh Sinan
Vakfiye
Genel Tanım Burdur merkez Çobanönü mevkiinde bir bahçe içinde taş temel üzeri kargir olarak dikdörtgen plan üzerine yapılmıştır. Üzeri marsilya kiremit kırma çatı ile örtülü, ibadete açık durumdadır.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar 1914 ve 1971 depremlerinde hasar gören camiinin bazı bölümleri 1959 da onarılmıştır. 1985-1986 yıllarında camii yeniden elden geçti içi ve dışı sıvanıp boyandı. Minarede, aslına uygun olarak pabuç'a kadar sökülerek yeniden yapıldı.
Ayrıntılı Tanımı Güneyden- Kuzeye doğru meyilli, büyük bir bahçe içine diktörtgen planlı olarak yapılmıştır.
Önerilen Kullanım Cami
Tescil Kararı İzmir 2 numara tabiat ve kültür varlıklarını koruma kurulunun 03.05.1989 711 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1948    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 22 Ocak 2016 Cuma