­ MİLLİZADELER EVİ | Kültür Portalı

Millizadeler Evi - Mardin

Adı Millizadeler Evi
Envanter No .
Adres Medrese Mahallesi 253. Sokak No:64;246. Sokak No:6-20
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mal Sahibi
Vakfiye
Genel Tanım Millizadeler'e ait konut (Konak-Saray) oldukça büyük bir alanı kaplayan bir yapı topluluğudur.
Taşıyıcı Yapı C
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Zamanla yapılan onarımlarla pencereler kapatılmıştır. Giriş eyvanının sağ bölümü tamamen yıkılarak betonarme bir bina yapılmıştır. Özgün dokusu büyük oranda bozulmuştur.
Ayrıntılı Tanımı Büyük bir yapı kompleksi halinde düzenlenmiş olan yapı ortada büyük bir avlu ve avlunun etrafında toplanmış çeşitli mekanlardan oluşmaktadır. Avlunun batı ve doğu cephelerinde ortada sivri kemerli içinde bir sebil bulunan çapraz tonozlu bir eyvan bulunmaktadır. Yapı bir dönem defterdarlık binası olarak kullanılmıştır.