­ MEHMET ALİ VARLIK EVİ | Kültür Portalı

Mehmet Ali Varlık Evi - Mardin

Envanter No .
Harita No .
Adres Gül Mahallesi 262. Sokak No: 4A-B
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mal Sahibi
Vakfiye
Genel Tanım Zemin+ 1 katlıdır. Avlulu, kare bir plana sahiptir. Yapının inşasında yer yer düzgün kesme taş ve moloz taş malzeme kullanılmıştır.
Dış Yapı C
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Avlusunun ve ikinci katın doğusunda betonarme eklentiler var. İkinci katın üstüne sonradan iki kat betonarme eklentiler özgün dokuyu bozmaktadır.
Ayrıntılı Tanımı Yapıya giriş basık kemerli bir kapı ile sağlanmaktadır. Avlunun doğu ve kuzeyinde iki mekan bulunmaktadır. Avlunun zemin döşeme taşları yer yer sökülmüştür. İkinci kata çıkışı sağlayan merdiven avlunun kuzeyinde bulunmaktadır. İkinci katın batı yönünde kare planlı sivri kemerle girişi olan bir mekan yer almakta ve kuzey yönünde ise enine dikdörtgen planlı ikinci kısım bulunmaktadır. Mekanların iç örtüleri çapraz tonozlu dışı ise düz damdır.
Tescil Kararı .