­ KONUT | Kültür Portalı

KONUT - Nevşehir

Adı KONUT
Adres KASABA İÇİ NO:12 SUVERMEZ/ DERİNKUYU/ NEVŞEHİR
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş MUSTAFA TUNCA
Genel Tanım Yapımında cingi taş ve kisir taş kullanılan konut zemin+1 katlıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Zemin +1 katlı tek yaşama birimli yapı iç avlulu olup, avlunun etrafı cingitaş malzeme ile yüksekçe çevrilidir. Taş lentolu dikdörtgen bir kapı ile girilen avlunun sağında servis birimleri, solunda ise tek kollu taş merdiven ile ulaşılan zemin+1 katlı yaşama biriminin birinci katına çıkılmaktadır. Bu yaşama biriminin zemin katı cingitaş malzeme ile yapılmış olup, mutfak olarak kullanılmaktadır. Üst kat ise asıl yaşama birimi olup, tek mekanlıdır. Bu kısım ise kisir taş ile örülüdür. Yaşama biriminin ön cephesinde iki adet dikdörtgen formlu pencere bulunmaktadır. Evin bugünkü sahibi Mustafa TUNCA’dır.
Tescil Kararı K.K.T.V.K.K.02.08.1991-1078