­ KİLİSE TEPE | Kültür Portalı

KİLİSE TEPE - Osmaniye

Adı KİLİSE TEPE
Adres Kurucaören Mevkii Sumbas
Vakfiye
Genel Tanım Karacaören mevkiinde kilise tepe adıyla bilinen yörede çevreye yayılmış mimari yapı elemanları tespit edilmiştir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Bir bölümü sürülmüş olan arazi üzerinde yoğun miktarda örtü seramiği ve bir adet pitos ağız parçası bulunmuştur. Çevrede yapılan araştırmalarda günümüz yapılarında kullanılmış kesme blok taşlar tespit edilmiştir. Mehmetli beldesinde yapılan arazi incelemesinde jandarma karakolunda saklanan dört adet mezar stellerinin ve bir evin bahçesinde köpek kulübesi olarak kullanılan yapının duvarında bulunan khlamis giymiş bir askerin betimlendiği mezar stelinin bu bölgeden çıkarıldığı beyan edilmiştir