­ KAVAKLI RUM KİLİSESİ | Kültür Portalı

Kavaklı Rum Kilisesi - Burdur

Adı Kavaklı Rum Kilisesi
Mah. Köy - Mevkii Zafer Mah.
Adres Zafer Mah. Merkez
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Kültür ve Turizm Bakanlığı
Vakfiye
Genel Tanım Zafer Mahallesindedir halen zafer sinaması olarak kullanılmaktadır. Doğu- Batı istikametinde uzun dikdörtgen planlı, kargir ahşap beşik çatışı, alaturka kiremit örtülü bir rum kilisesidir.
Dış Yapı C
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Herhangi bir onarım görmemiştir. Ancak 1958 yılından sonra sahipleri tarafından sinema salonu olarak kullanıldığı için yeni ilaveler yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Kilisenin dar cepheleri doğu ve batı cephesidir. Doğu cephesinde ortada büyük yanlarda birbirinin aynı iki küçük yarım oval 3 apsis vardır. Bu apsislerin içteki durumu dışa olduğu gibi aksettirilmiştir. Dışta herhangi bir değişiklik kamufle yapılmamıştır.
Orjinal Kullanım Kilise
Bugünkü Kullanımı Sanat Galeri
Tescil Kararı GEYAK'ın 13.05.1977 tarihi ve 502 sayılı kararı ile tescil edilmiştir.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2830    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Ocak 2016 Cuma