­ HOCABALİ HAMAMI | Kültür Portalı

Hocabali Hamamı - Burdur

Adı Hocabali Hamamı
Mah. Köy - Mevkii Sinanönü Mah.
Adres Sinanönü Mah. Merkez
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Antalya Vakıflar Başmüdürlüğü
Vakfiye
Genel Tanım Şeyh Sinan Camii karşısındadır. Taştan yığma harç kullanılarak yapılmıştır. Soyunma salonu basit bir ev şeklinde sonradan yapılmış olsa gerektir. Üzeri kırma çatı alaturka kiremitle örtülüdür. Hamam iki kubbeli küçük tip yaklaşık dikdörtgen bir alana oturmaktadır. Şu anda hem hamam hemde soyunma binası çok haraptır.
Dış Yapı C
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Hocabali hamamı hamam, soyunma binası ve su deposu olmak üzere 3 kısımdan oluşmaktadır. Hamam yıkılmış, külhan hariç 11.50x18.20 m. boyutlarındadır.
Orjinal Kullanım Hamam
Önerilen Kullanım Hamam
Tescil Kararı İzmir 2. Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını koruma kurulunun 09.08.1989 tarih ve 853 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1594    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Ocak 2016 Cuma