­ ANBERİNARKI HÖYÜĞÜ | Kültür Portalı

ANBERİNARKI HÖYÜĞÜ - Osmaniye

Adı ANBERİNARKI HÖYÜĞÜ
Adres Kümbet Köyü Kadirli
Vakfiye
Genel Tanım Amberinarkı höyük, Osmaniye-Kadirli Karayolunun üstünde Amberinarkı Köyünün güneydoğusunda yer almaktadır
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı . Batı yarısı tümden düzlenmiş olan höyüğün diğer yarısının bir kısmıyla Kadirli Beton adıyla faaliyet gösteren şirket ait şantiyenin mevcut olduğu görülmüştür. Höyükten geriye kalan bir çeyreklik kısımda ise tarım yapılmakta ve üzerinde zeytin ağaçları bulunmaktadır. Höyük üzerinde sırsız kalkolitik ve orta çağ dönemine ait seramikler bulunmuş olup sayıca az ve niteliksizdir. Kadirli kadastro müdürlüğünden temin edilen kadastrol haritaya göre 1 pafta- 12-13 nolu parselde yer almaktadır. 1ve 3 derece arkeolojik sit alanıdır.