­ PABUÇ ALMACI OYUNU | Kültür Portalı

Pabuç Almacı Oyunu - Burdur

Oyun

Açık alanda oynanan bir oyun olan Pabuç Almacı’nda 8-10 kişi toplanır. İçlerinden biri ebe seçilir. Yere bir kazık çakılıp ucuna 2,5-3 metre uzunluğunda bir ip bağlanır. Ebe bu ipin ucundan tutmak zorundadır. Oyuncular ayakkabılarını çıkarıp kazığın altına yığar. Oyuncular ayakkabılarını buradan almaya çalışırken ebe ipin ucunu bırakmadan, daireleri çizerek onları engellemeye çalışır. Eğer ayakkabıların hepsi alınırsa herkes ayakkabısını çıkarıp ileri doğru fırlatır. Kimin ayakkabısı en uzağa gitmişse ebe, o oyuncuyu ayakkabının olduğu yerden kazığa kadar sırtında taşır. Eğer oyunculardan biri ayakkabısını almaya çalışırken ebeye yakalanırsa ebeyle yer değiştirir.

Kaynak: Göğüş, Ceren. (2010) "Burdur Çocuk Oyunları ve Oyuncakları" Geçmişten Geleceğe Burdur Halk Kültürü ve Turizm Sempozyumu,119-130.

Görüntülenme Sayısı : 955    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Ocak 2022 Perşembe