­ DİĞER BÂTIL İNANÇLAR | Kültür Portalı

Diğer Bâtıl İnançlar - Çankırı

İnanışlar
* Baykuş ötmesi uğursuzluktur. Yanar durumdaki bir odunla kovalanır. * Köpek ulursa uğursuzluk sayılır. Terlik tersine çevrilir. Aksi takdirde mahalleden cenaze çıkacağına inanılır. * Kurt ve tilki uğurdur. * Kadınların erkeğin önünden geçmesi uğursuzluktur. * At nalı uğur getirir. * Kulak çınlaması ve hıçkırık birisi tarafından anılmak anlamına gelir. * Giyinik iken elbisenin herhangi bir parçası dikilmez. * Yemek tabağında artık bırakan kişinin nişanlısı çirkin olur. * Çörek otu bulunan yere şeytan gelmez. Bazı köylerde tabutun içinde çörek otu koyulur. *Alacakarga&Saksağan Ötmesi: Haber olarak algılanır ve "Hayrola karga, hayrisen gel, şersen git" şeklinde mukabele edilir. * Çankırı İl Yıllığı (1999), Çankırı Valiliği Yayınları
Görüntülenme Sayısı : 4378    Eklenme Tarihi : 29 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 25 Kasım 2014 Salı