­ BİRİCİK-İKİCİK | Kültür Portalı

Biricik-İkicik - Burdur

Oyun

Çok sayıda oyuncunun katılımıyla oynanan bir oyundur. Çocuklardan biri ebe seçilir. Diğer oyuncular yere oturup ayaklarını uzatır. Ebe, oyuncuların ayaklarını “bircik, ikicik, üççük, dörtçük, beşçik, altıcık, yedicik, sekizcik, dokuzcuk, oncuk boncuk, çık kara kapıdan kara kancık” diyerek her ayağı sayar. Tekerlemenin son hecesi kimin ayağına gelirse ebe o ayağı hızlıca yere vurarak oyun dışı bırakır. Her saymada ayak, daha kuvvetli bir biçimde yere vurulur. Bu arada ebe oyuncuları kızdırmak için onlara sorular sorar. Aldığı cevaba göre oyuncunun ayağını daha hızlı yere vurur.

Kaynak: Göğüş, Ceren. (2010) "Burdur Çocuk Oyunları ve Oyuncakları" Geçmişten Geleceğe Burdur Halk Kültürü ve Turizm Sempozyumu,119-130.

Görüntülenme Sayısı : 1116    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Aralık 2021 Pazartesi