­ GAZİANTEP KÜLTÜR TARİHİ MÜZESİ | Kültür Portalı

Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi - Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı zemin katında yer alan Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi; öğrencilerine öğrenim gördükleri kentin kültürünü tanıtmak, öğretmek ve benimsetmek amacıyla oluşturulmuştur. Müzede Gaziantep Arkeolojisi, orijinal kültür varlıkları ve belgelerle örnekler sunularak kronolojik anlatımla tanıtılmaktadır. Kentin kültür yaşamının bölümler halinde ele alındığı müzede; “Yetiştirdiği Önemli Şahsiyetler”, "Antep Ağzı ve Dil Özellikleri”, "Şehrin Hayatında Önemli Olaylar”, “Aile Hayatı, Günlük Hayat, Özel Günler”, “Çocuk Oyunları ve Oyuncakları”, “Eğlence Hayatı”, “Fotoğrafçılık” ve “Karagöz Oyunculuğu” gibi kesitler yer almaktadır.

Kendi öğrencilerine yönelik faaliyette bulunan “Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi" 25 Aralık 2009 yılında ziyarete açılmıştır. Müzenin teşhir mantalitesi, Gaziantep şehrinin kültürünü ortaya koymak, burada yaşayanlara geçmişi hatırlatmak, yabancı ziyaretçilere de Gaziantep’i tanıtmaktır. Müzede, Gaziantep şehri esas alınarak, bu şehrin ortaya çıktığı 12'nci yüzyıldan itibaren günümüze kadar geçirdiği kültür evrelerinden gelen; yaşam tarzı, el sanatları, ev sanatları ve gündelik hayatı yansıtan somut kültür varlıklarının sergilendiği koleksiyonlar yer almaktadır. Müzenin koleksiyonları arasında Gaziantep ve çevresinden toplanarak bağışlanmış olan fosiller de önemli bir yer tutmaktadır. Müzede ayrıca bir Laboratuvar/Atölye bölümü yer almakta ve Arkeoloji Bölümü öğrencilerinin Müzeoloji dersleri için iyi bir pratik uygulama alanı oluşturmaktadır.

Gaziantep Gezilecek Yerler

Toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanmaktadır.
Gaziantep Üniversitesi Yerleşkesi, Şehitkamil, 27310 Şehitkamil

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 7200    Eklenme Tarihi : 02 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 27 Aralık 2021 Pazartesi