­ YUNUS EMRE KÜLLİYESİ VE TÜRBESİ | Kültür Portalı

Yunus Emre Külliyesi Ve Türbesi - Eskişehir

Eskişehir Mihalıçcık İlçesi'nde bulunan Yunus Emre Müzesi 1974 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ziyarete açılmıştır. XIII.yüzyılda Eskişehir’de bulunan Yunus Emre’nin mezarı Yunan işgali sırasında yıkılmış, 1949 yılında yapılan bir çeşmenin arkasına taşınarak yeni bir mezar yapılmıştır. Bu mezar XIII. Yüzyıl Selçuklu mimarisi üslubunda yapılmış, rumi, palmet dekorlu mezar lahti birbirlerine kemerlerle bağlanmış, sekiz sütunlu etrafı açık anıt mezarın ortasına yerleştirilmiştir.

Bu anıt mezarın bulunduğu yere 1982’de bir kültür evi, cami ve şadırvan eklemiştir. Aynı zamanda buraya Yunus Emre’nin bir de heykeli konulmuştur. Kültür Evinde kurulan müzede ise Yunus Emre’yi tanıtan kitaplar, Yunus Emre’nin dörtlüklerini içeren levhalar sergilenmiştir. Burada Yunus Emre’nin ilk mezarından arta kalan mimari parçalar ile bazı etnoğrafik eserler de bulunmaktadır. Giriş Ücretsizdir.

Kaynak:  Eskişehir Valiliği.(2014). Eskişehir Rehberi(5.Baskı)

Eskişehir Gezilecek Yerler

Külliye
Yunus Emre Beldesi, Mihalıççık İlçesi, Eskişehir
0 (222) 647 50 31

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 26076    Eklenme Tarihi : 01 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 23 Şubat 2021 Salı