­ İSPİR KALESİ | Kültür Portalı

İspir Kalesi - Erzurum

İspir İlçesi'nde bulunan İspir Kalesi, 12'inci yüzyılda bu bölgede hüküm süren İlhanlılar tarafından yapıldığı düşünülmektedir. Kalede günümüze kadar gelebilen bir kitabe bulunmadığından yapım tarihi ile ilgili net bir bilgi elde edilememiştir. İspir Kalesi, 16'ıncı yüzyılda Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman döneminde onarım geçirmiştir. Kalenin temeli, çoruh nehrinden toplanan taşlardan yapılırken, üst duvarların inşasında blok kesme taş kullanılmıştır. Kale içerisinde bulunan mescidin minaresi, aynı zamanda kalenin gözetleme kulesi olarak hizmet vermiştir.

Kaynak: Erzurum Gezi Rehberi Kitabı Tablet İletişim Yayınevi

Erzurum Gezilecek Yerler

Kale
Kültür Turizmi
İspir İlçesi, şehir merkezine yaklaşık 145 kilometre uzaklıkta olup, merkez Şükrü Paşa Mahallesi batı semt garajından hareket eden, İspir ilçesi toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanmaktadır.
İspir Kalesi / İspir

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 13472    Eklenme Tarihi : 23 Nisan 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 19 Nisan 2021 Pazartesi