­ İMAM EFENDİ TÜRBESİ | Kültür Portalı

İmam Efendi Türbesi - Elazığ

İmam Efendi namı ile anılan ve asıl ismi Hafız Osman Bedrettin olan İslam düşünürünün türbesi Harput'ta Meteris Mezarlığı'nın üst kısmındadır. 1858 yılında Erzurum'da dünyaya gelmiştir. İmam Efendi'nin tek mekanlı türbesinde, makam bölümünün demir parmaklıklarla ayrılmış olduğu görülüyor. İmam Efendi Türbesi büyük bir kubbe ile kapatılmış olan kare planlıdır. Sadece küçük bir pencere ile aydınlatılmaktadır. Türbe 2012 yılında Elazığ Valiliği'nce restore edilmiştir. Sohbetleri ölümünden sonra Sohbetname isimi ile 2 cilt halinde yayınlanmıştır. Etrafında Harput'un yetiştirdiği önemli kişilerin kabirlerinin bulunduğu türbe çok sayıda ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir.

Kaynak: Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Elazığ Gezilecek Yerler

Türbe
Harput Mahallesi
Harput Mahallesi, 23350 Elâzığ Merkez/Elazığ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 12712    Eklenme Tarihi : 14 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2020 Çarşamba