­ KARDÜZ YAYLASI | Kültür Portalı

Kardüz Yaylası - Düzce

Düzce'nin Gölyaka İlçesi'nde bulunan Kardüz Yaylası, ilçe merkezine 28 kilometre, Düzce’ye 48 kilometre mesafededir. Deniz seviyesinden yüksekliği 1.830 metre olan yaylanın alanı 180 hektardır. Düzce’nin en yüksek noktalarından biri olan Kardüz Yaylası kış turizmine adaydır. Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi benzer özellikte olan Kardüz Yaylası'nda kışın kış sporları yapmanın yanı sıra meraklıları için; jeep safari, foto safari, dağ bisikleti, trekking, at binme ve kampçılık aktiviteleri yapılabilir. Kardüz Yaylası Bakanlar Kurulu Kararı ile "Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi" olarak tespit ve ilan olunmuştur.

Kardüz Yaylası Düzce'nin önemli yürüyüş parkurlarından birine sahiptir. Aksu Deresi-Kardüz Yaylası arasındaki 24 kilometrelik parkurun, endemik bitki örtüsü ve yaban hayatı dikkat çekmektedir. Bu parkur; iyi bir kondisyona sahip olup uzun yürüyüş tecrübesi ve yol bulma yeteneği olanların yürümesine uygun bir alandır.

Kaynak: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Düzce Gezilecek Yerler

Yayla
Yayla Turizmi
Gölyaka İlçesi sınırlarında bulunan Kardüz Yaylası, Gölyaka’ya 28 kilometre, Düzce’ye 48 kilometre, D-100 Karayoluna 38 kilometre ve en yakın yerleşim yerine 19 kilometre mesafededir.
81800 Bakacak Köyü/Gölyaka/DÜZCE
iktm81@kultur.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 20066    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 21 Haziran 2021 Pazartesi