­ KABURGA DOLMASI (SURA) | Kültür Portalı

Kaburga Dolması (Sura) - Denizli

İÇ İÇİN MALZEMELER : KABURGA MALZEMESİ: • 1 su bardağı pirinç 1,5 kg. kaburga eti (ön koldan) • 2 yemek kaşığı tereyağ ½ yemek kaşığı biber salçası • 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karabiber • 1 çay bardağı rendelenmiş badem 1 yemek kaşığı tereyağ • 1 çay kaşığı kırmızı biber,tuz, karabiber 3 su bardağı su • maydanoz, karareyhan HAZIRLANIŞI Pirinç, tereyağ ve bademi kavurun.Kavrulmuş pirinç badem karışımının yarısını ayırın.Diğer yarısına 1 su bardağı suyu ilave ederek haşlayın.Pilavın üzerine pul biber, karabiber, maydanoz, karareyhan ve kenara ayırdığınız pirinç- badem karışımını ekleyin, iyice karıştırın.Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin. Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak 2 saat haşlayıp sudan çıkarın.Daha sonra orta ısıdaki fırında 30 dakika pişirin. SUNUM Sıcak olarak servis yapılır.
Görüntülenme Sayısı : 1988    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 05 Temmuz 2017 Çarşamba