­ TAVAS BAKLAVASI | Kültür Portalı

Tavas Baklavası - Denizli

Tavas Baklavası yöre ile özdeşleşmiş uzun yıllardır bilinen ve yörenin kültürel mirası haline gelmiş bir üründür.Ayrıca ürünün hazırlanması, pişirilmesi ve dilimlenmesi ustalık gerektirmektedir.

Tavas baklavası, nişan, kına, düğün, bayram ve tüm özel günlerde imece usulü ile kendine has geleneksel malzeme ve yöntemlerle hazırlanan ve elle yenmesi tavsiye edilen şerbetli bir hamur tatlısı olarak biliniyor. Tavas baklavası yapmak ayrı bir zanaattır. 40 kat yufkanın her sırasına dökülen cevizlerin şerbetle buluşması damaklarda unutulmayacak lezzetler bırakır.  Sarı sert baklavalık buğday, kepekli ve arpa unuyla yapılan baklavanın taş fırında pişirilmesi öneriliyor.

Denizli-Muğla Karayolu üzerinde bulunan Tavas İlçesi’nden ve bölgedeki pastanelerden satın alınması mümkündür.

Görüntülenme Sayısı : 1572    Eklenme Tarihi : 13 Ocak 2023 Cuma    Güncellenme Tarihi : 18 Ocak 2023 Çarşamba