­ HOMA GÜMÜŞ SU ŞELALESİ | Kültür Portalı

Homa Gümüş Su Şelalesi - Denizli

Homa Gümüş Su Şelalesi Çivril'in doğusundadır. Çivril-Dinar yolu üzerindeki kasabaya buradaki suyun iyi niteliği nedeni ile Gümüşsu adı verilmiştir. Yaklaşık 30 metre yüksekliğe sahip olan şelalenin suyu çok soğuk ve tatlıdır.

Kaynak: Denizli İl  Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Denizli Gezilecek Yerler

Şelale
Doğa Turizmi
Denizli-Ankara karayolu 30 kilometre takip edilerek ile Kaklık Mahallesi'nden kuzey yöndeki Denizli-Uşak Yoluna girip 60 kilometre devam edilerek Çivril İlçesi'ne gelinir. Çivril'den kuzeydoğu yöndeki Isparta-Uşak Karayolu'ndan yaklaşık 10 kilometre gidilerek Işıklı (Kasabası) Mahallesi'ne gelinir. Aynı yol takip edilerek 20 kilometre doğu yönde ilerlenerek Gümüşsu (Kasabası) Mahallesi'ne ulaşılır. Şelale Gümüşsu Mahallesi'nin hemen kuzeyinde bulunur. Denizli otagardan Çivril'e ve Çivril'den de Gümüşsu Mahallesi'ne minibüs ulaşımı vardır. Dinar üzerinden Uşak Karayolu takip edilerek de Gümüşsu'a ulaşmak mümkündür.
Gümüşsu (Kasabası) Mahallesi Çivril İlçesi DENİZLİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 21912    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 19 Nisan 2021 Pazartesi