­ ERİMTAN ARKEOLOJİ VE SANAT MÜZESİ | Kültür Portalı

Erimtan Arkeoloji Ve Sanat Müzesi - Ankara

Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi mühendis koleksiyoner ve sanatsever Yüksel Erimtan'ın arkeoloji merakıyla, yıllar içinde biriktirdiği eserlerin bir koleksiyon haline gelişi ile ortaya çıkmıştır. Koleksiyon, Yüksel Erimtan’ın 1960’lı yılların başında Tarsus yakınlarında çalışırken, yerel dostlarının teşvikiyle Roma yüzük taşları almasıyla başlamış, sonraları yetkin arkeologların tavsiyelerinden faydalanılarak hem genişletilmiş, hem de belirli eser gruplarına odaklanmıştır.

Yüksel Erimtan zaman içinde Anadolu kültürel mirasının yurt dışına kaçırılmaması ve yurt içinde özel koleksiyonlarda bulunan eserlerin ve özellikle kendi eserlerinin toplumla paylaşılması düşüncesiyle, 1996 yılında Kültür Varlıkları Koleksiyoncular Derneği’ni kurmuştur. Ülkemizin kültürel ve sanatsal potansiyelini en iyi biçimde değerlendirmek, tarihi eserlerin ve kültür varlıklarının korunmasını teşvik etmek ve kaçırılmalarını önlemek için açılan derneğin Başkanlığı'nı üstlenmiştir.

2015' yılında Vakıf tarafından hizmete açılan Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Ankara kültür ve sanat hayatına kazandırılmış önemli bir arkeoloji ve sanat merkezi olmayı hedeflemektedir.

Kaynak: Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi

Ankara Gezilecek Yerler

Kale, Gözcü Sk. No:10, 06240 Altındağ/Ankara
+90 (312)-311-04-01

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 5261    Eklenme Tarihi : 21 Mart 2020 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Nisan 2022 Perşembe