­ BULDAN SÜLEYMANLI YAYLA GÖLÜ | Kültür Portalı

Buldan Süleymanlı Yayla Gölü - Denizli

Buldan Süleymanlı Yayla Gölü'nün yüzölçümü 466,5 dekar, denizden yüksekliği 1.150 metredir. Gölün suları tatlıdır. Nilüferlerin gelişmesi ve alanın yüzde 15'inde ağaçlık alan oluşmaya başlaması gölün derinliğinin az olduğunun göstergesi sayılmaktadır. Göl çevresinde özellikle küçükbaş olmak üzere hayvancılık yapılır. Göç eden kuşların kısa süreli konaklama yeri olan gölde sazan ve yayın balığı bulunur. Göl çevresinde yabani tavşan, domuz, oklu kirpi, porsuk, yeşilbaş ördek, ak pelikan, sakar meke gibi yabani hayvanlar sıklıkla görülür. Gölün çevresinde kuru ve ıslak nemli zeminlerde 95 bitki grubu bulunmakta bunlardan 2 çeşidi endemik, 62 çeşidi göl çevresinde ve 33 adedi de göl içerisinde askıda veya göl zeminine tutunmuş olarak yaşamaktadır. 1. Derece Doğal Sit Alanı içerisinde yer alan göl ve çevresi turistik bir kamp yeri olarak kullanılmaktadır.

Denizli Gezilecek Yerler

Göl
Doğa Turizmi
Denizli-Aydın karayolu 25 kilometre takip edilerek, kuzey yönde ayrılan Denizli-Salihli karayolu 18 kilometre takip edilerek Buldan İlçesi'ne gelinir. Buldan'dan batı yönde ayrılan yol 8 kilometre takip edilerek Süleymanlı (Köyü) Mahallesi'ne ulaşılır. Süleymanlı Gölü Süleymanlı Mahallesi'nin kuzeydoğu tarafındadır. Denizli otagardan Buldan'a ve Buldan'dan Süleymanlı Mahallesi'ne minibüs ulaşımı vardır.
Süleymanlı (köyü) Mahallesi Buldan İlçesi DENİZLİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 30284    Eklenme Tarihi : 30 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 04 Mart 2021 Perşembe