­ BOĞAZİÇİ KASABASI ESKİ CAMİİ | Kültür Portalı

Boğaziçi Kasabası Eski Camii - Denizli

Boğaziçi Kasabası Eski Camisi, dikine dikdörtgen planlı ve üç sahınlıdır. Hicri 1181’de yapılmıştır. Duvarları temel seviyesine kadar taş, üzeri kerpiç örgülüdür. Dikdörtgen planlı harim, ahşap desteklerle üç sahına ayrılmıştır. Destekler birbirine Bursa kemeriyle bağlanmıştır. Yan duvarlar içten ve dıştan kare şeklindeki ahşap direkler ile desteklenmiştir. Mihrap, mukarnaslı kavsara ile örtülü yarım daire kesitli bir niş şeklindedir. Ahşap minberi ve vaaz kürsüsü süslemesizdir. Tavan ve ahşap destekler, zengin kalem işi süslemelere sahiptir. Harim duvarları, bitkisel ve geometrik süslemeler ve mimari tasvirlerden oluşan duvar resimleriyle bezelidir. Caminin üzeri düz toprak dam iken toprağı alınarak dört yöne eğimli çatı ile kaplanmıştır.

Kaynak: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Denizli Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Denizli-Ankara Karayolu 30 kilometre takip edilerek Kaklık Mahallesi'ne ulaşılır. Kaklık Mahallesi'nden kuzey yöndeki Denizli Uşak Karayolu 15 kilometre takip edilerek Çal Denizler (Köyü) Mahallesi geçildikten sora güneydoğu yöndeki Baklan yoluna girilerek 4 kilometre devam edilerek güney yönde ayrılan yol yaklaşık 3 kilometre takip edilerek Boğaziçi (Kasabası) Mahallesi'ne ulaşılır. Cami mahalle merkezindedir. Denizli otogardan Baklan İlçesi'ne ve Boğaziçi Mahallesi'ne minibüs ile ulaşım imkanı vardır.
Boğaziçi (Kasabası) Mahallesi Baklan İlçesi DENİZLİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 13686    Eklenme Tarihi : 06 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 10 Haziran 2021 Perşembe