­ OSMANCIK BAŞPINAR KARACA YAYLASI | Kültür Portalı

Osmancık Başpınar Karaca Yaylası - Çorum

Karaca Yaylası'nda altyapı büyük ölçüde tamamlanmış olup  bölge kamp kurmak için oldukça uygun özellikler taşımaktadır. İl ve ilçe merkezinde konaklama imkanı bulunmaktadır. Bölgede trekking yapılabilecek parkur güzergahı, Karaca Yaylası’ndan başlamakta,  Çiçekli Düz Tepesi ve Cinci Tepe mevkinden geçtikten sonra Köklen Mesire alanında tamamlanmaktadır. Sözkonusu parkur tamamı ormanlık alan olmak üzere 15 kilometre uzunluktadır.

Kaynak: Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi -Coğrafyası tarihi Kültürü ve Edebiyatıyla Çorum

Çorum Gezilecek Yerler

Yayla
Doğa Turizmi
Çorum-Laçin-Osmancık yol güzergahı üzerinde Osmancık İlçesi'ne 15 kilometre kala Başpınar Köyü'ne dönülecek ve beldeden 8 kilometre daha gidilerek Karaca Yaylası'na ulaşmak mümkün olacaktır.
Osmancık Başpınar Köyü

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9760    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 12 Ağustos 2021 Perşembe