­ FERİT AKALIN RADYO VE İLETİŞİM MÜZESİ | Kültür Portalı

Ferit Akalın Radyo Ve İletişim Müzesi - Çankırı

Ferit Akalın Radyo ve İletişim Müzesi, Çankırı’nın Karataş mahallesinde bulunan ve tarihi bir Çankırı evi olan Sarıkadı Konağı’nda yer almaktadır.

Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Müzenin içeriği, Çankırılı bir mucit olan Ferit Akalın’ın bağışladığı radyo koleksiyonu ile yıllar içinde derlenen sözlü tarih kayıtları, belgesel çekimleri ve ulusal arşiv taramaları gibi sözlü ve basılı kaynaklardan oluşmaktadır.

Ayrıca, Ferit Akalın’ın radyo merakı, Çankırı’da ilk televizyon antenlerini kurması, radyo sinyalleri ile uzaktan kumanda kullanarak stadyumda araç yürütmesi gibi deneyimleri de müze sayesinde kayıt altına alınmıştır.

Müzenin temel amacı, iletişim araçlarının hızlı değişimi içinde, iletişimin tarihsel gelişimini insan hikayeleri ile anlatmaktır.

Müzenin iletişim teması ise Çankırı yerelliğini öne çıkaran arşiv kayıtları, hikayeler ve belgeleri ana unsur olarak merkeze almaktır.

Müzenin koleksiyonu ve kurgusu, yoğunluklu olarak, interaktif uygulamalar ile geliştirilmiştir.

Ziyaretçiler müzede, doğal bir atölye ortamı ile sergilemeyi iç içe yaşayabilmektedir.

Bu anlamda, objesi iletişim olan müze, ziyaretçilerin aynı zamanda kullanıcısı da olabildiği iletişim araçlarına sahiptir. Ziyaretçiler müzede radyo yayını yapabilir, mektup yazabilir, kartpostal gönderebilir ve daha birçok iletişim medyasını deneyimleme imkânı bulabilir.

Kaynak: Çankırı Belediyesi

Karataş, 18100 Çankırı Merkez/Çankırı
+90 (376)-212-14-00

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8615    Eklenme Tarihi : 13 Ocak 2021 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 27 Mart 2024 Çarşamba