­ YAĞLI TURŞU | Kültür Portalı

Yağlı Turşu - Çanakkale

Yağlı Turşu Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg sivri biber
  • 3 – 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz

Yağlı Turşu Nasıl Yapılır

Biberler 4 – 5 cm uzunluğunda doğrandıktan sonra yıkanarak şişeye doldurulur. Bir huni yardımıyla sirke, sıvı yağ, tuz, şeker ve çok ince kesilmiş sarımsaklar eklenerek kapağı sıkıca kapatılır. 15 gün içinde tüketime hazır hale gelen biberlerin olgunlaşması için aralıklarla alt üst edilmesi gerekir.

Kaynak: Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 1560    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 30 Haziran 2022 Perşembe