­ SÜLEYMAN PAŞA MEDRESESİ | Kültür Portalı

Süleyman Paşa Medresesi - Bursa

İznik’in merkezindeki medreseyi, Orhan Gazi’nin büyük oğlu “Rumeli Fatihi” sanıyla anılan Şehzade Süleyman yaptırmıştır. Yazıt taşı bulunmayan medresenin kesin yapım tarihi belli değildir; 1335-1359 tarihleri arasında yapıldığı tahmin edilmektedir. Açık avlulu ve (U) planlı medresede, bir dershane ile on bir adet öğrenci hücresi bulunmaktadır. Yapının cephe duvarları moloz taş ve tuğla ile örülmüş, bazı yerlerinde devşirme malzeme kullanılmıştır. Revak duvarları almaşık tekniği ile bir sıra taş, üç sıra tuğla örgülü olup sütunları granit ve mermerdir. Yapı aslına uygun onarılmış ve bugün tarihsel el sanatlarına özgü bir ticaret mekanı olarak düzenlenmiştir.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Medrese
Kültür Turizmi
İznik İlçesine doğu garajından otobüslerle ulaşım sağlandıktan sonra; Atatürk Caddesi'nden Maltepe Caddesi'ne ulaşım sağlanabilir.
Yeni Mahalle Maltepe Caddesi İznik/BURSA