­ ŞEHZADE MUSTAFA TÜRBESİ | Kültür Portalı

Şehzade Mustafa Türbesi - Bursa

Muradiye’de, II. Murat ve Alaattin Türbesi'nin güneybatısında bulunmaktadır. Türbe II. Selim tarafından yaptırılmıştır. Türbe kapısının üzerindeki mermerde yer alan 0,15 x 0,30 metre boyutlarındaki iki satırlık kitabeden; Kanuni Sultan Süleyman’ın Konya Ovası'nda boğdurduğu oğlu Şehzade Mustafa için yaptırıldığı öğrenilmiştir.

Taş ve tuğla malzemenin bir arada kullanıldığı sekizgen gövdeli yapı, sekizgen kasnağa oturan, dıştan kurşunla kaplı bir kubbe ile örtülüdür. Giriş kapısı mermer sövelidir. İçeride beden duvarları 3 metre yükseklikte, beyaz zemin üzerine karanfil ve zambak motifleri ile bezenmiş XVI. yüzyülın en nefis dört köşe çinileri ile kaplıdır. Bu kaplama yüzey kıvrık dallardan oluşmuş bir şeritle çevrilmiştir. Tabanı kare tuğlalarla döşelidir.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Türbe
Kültür Turizmi
Muradiye Külliyesi, Muradiye Semtine gitmekte olan otobüslerle şehir merkezinden ulaşım sağlanabilir.
Muradiye Mahallesi 2. Murad Caddesi Osmangazi/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 103585    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 28 Nisan 2020 Salı