­ ŞAHADET CAMİ | Kültür Portalı

Şahadet Cami - Bursa

Hisar içinde, I. Murad Hüdavendigar’ın 1365 yılında sarayın tam karşısına inşa ettirdiği Sultan Camisi’nin (Kale Camisi de denilmektedir.); Sultan’ın 1389’da Kosova’da şehit olmasından sonra Şahadet Camisi adını aldığı çeşitli kaynaklarda ifade edilmektedir. Şahadet Camisi üç sahınlı, orta sahının üzeri iki kubbeyle, iki yan sahının üzeri ise ikişerden toplam dört tonozla örtülmüş olan çok direkli ve kubbeli Ulu Cami örneğidir.

Cami’nin kuzey doğusunda tek minaresi ve kuzeyinde dört küçük kubbenin örttüğü son cemaat yeri mevcuttur. 17'nci yüzyıl güney cephesi desteklemek üzere iki payanda yaptırılmıştır. Şahadet Camisi, 1892 yılında Vali Mahmud Celaleddin tarafından, deprem yıkıntıları üzerinde eskisinden oldukça farklı bir biçimde, sadece orta sahından ibaret olarak yeniden yaptırılmıştır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Osmangazi Caddesi'nden Tophane'yi çıkarken sur içinden geçilerek ulaşılabilir.
Osmangazi Mahallesi /BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 14378    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 17 Ağustos 2021 Salı