­ ŞAHİNLER KÖYÜ CAMİİ | Kültür Portalı

Şahinler Köyü Camii - Balıkesir

Yaklaşık 150 yıllık olduğu tahmin edilen camii, Türk–İslam aleminde, içerisinde eski hat örnekleri olmayan, buna karşın köy mezarlığı ve Rezelli Değirmeni ile çeşitli doğa ve meyve fresklerinden oluşan süslemeli kubbeleriyle çok ayrı özellikte bir camidir. Süslemelerdeki figürler arasında Mısır Piramitleri, İstanbul Boğaziçi manzaraları, doğa görüntüleri, üzüm,i ncir, kavun ve ananas gibi meyvalar bulunmaktadır.

Yapıda kök boya ve yumurta akı kullanıldığı için halen daha parlaklıklarını ve canlılıklarını korumaktadır. Ayrıca köyün en bol suyu halen daha caminin bahçesinde bulunan tulumbadan akmaktadır. Cumhuriyet döneminde cami okul olarak kullanılmış. 1993-94 yıllarında Vakıflar Müdürlüğü tarafından Kültür Bakanlığı Anıtlar Yüksek Kurulu denetiminde restore edilmiştir.

Kaynak: Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü web sitesinden, http://www.balikesirkulturturizm.gov.tr/TR,90610/kutsal-yerler-ve-tarihi-yapilar.html, adresinden 04.07.2014 tarihinde alınmıştır.

Balıkesir Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Burhaniye ilçe merkezinden yaklaşık 6 kilometre güney iç kısımda kalmaktadır. Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Balıkesir / Burhaniye / Şahinler Köyü

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11195    Eklenme Tarihi : 12 Haziran 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Eylül 2021 Çarşamba