­ KAPALI ÇARŞI | Kültür Portalı

Kapalı Çarşı - Bursa

Orhangazi zamanında hanların araları çatı ile kapatılarak kapalı çarşılar meydana getirilmeye başlanmış ve Kapalı Çarşı’nın ilk hali bu şekilde oluşmuştur. Daha sonraki yıllarda Sahaflar, Akatarlar, İvaz Paşa, Gelincik, Sipahiler, Karacabey (Yorgancılar, Sandıkçılar) eski bakırcılar çarşıları eklenerek Kapalı Çarşı'yı oluşturmuşlardır. 1958 yılında tamamen yanan çarşı yeniden inşa edilmiştir; ilk halinde olduğu gibi tek katlı olarak değil; alttan zemin kat, sokak seviyesinde ve yolların iki tarafında dükkanlar ve dükkanların üst katları olarak inşa edilmiştir. Çarşının üstü de modern bir şekilde kapatılmıştır. 1855 depreminde yıkıldıktan sonra üstü açık kalan İvaz Paşa ve Eski Bakırcılar Çarşıları da 1960 yılında restore edilerek üstleri kapatılmıştır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Çarşı
Bursa merkez hanlar bölgesinden yürüyerek ulaşım sağlanabilir.
Hanlar Bölgesi Osmangazi/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 66873    Eklenme Tarihi : 29 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 11 Şubat 2021 Perşembe