­ CEM SULTAN TÜRBESİ | Kültür Portalı

Cem Sultan Türbesi - Bursa

Fatih Sultan Mehmed’in küçük oğlu olan Cem Sultan, 1481 yılında babasının vefatı ile Bursa'da İmparatorluğunu ilan etmiş, 18 gün hükümdarlık yapmıştır. Adına para bastıran ve abisi II. Beyazid ile aralarında geçen taht kavgaları sonucu; Avrupa'da uzun yıllar sürgün yaşayan Cem Sultan, 1495 yılında İtalya'da ölmüştür. 1499 yılında naaşı Bursa'ya getirilerek Muradiye semtindeki türbeye gömülmüştür. Türbenin duvarlarının alt kısmında üzerleri altın yaldızlı firuze ve lacivert çiniler, üst kısımlar kalem işi ile süslenmiştir. Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

The Cem Sultan Mausoleum

Cem Sultan, the young son of Fatih Sultan Mehmed, declared his governance in Bursa after the death of his father in 1481, and ruled for 18 days. He coined money with his name and battled for the throne with his brother Beyazid II. Following this, he had to live in exile in Europe for many years, and died in 1495 in Italy. In 1499, his corpse was brought to Bursa and buried in a tomb in the Muradiye district. The walls of the bottom of the tomb are decorated with gold gilded turquoise and navy blue tiles, and the upper parts are decorated with pencil work. Source: Bursa Provincial Directorate of Culture and Tourism

Türbe
İnanç Turizmi
Muradiye semtine gitmekte olan otobüslerle ulaşım sağlanabilir. You can reach the Muradiye district via buses.
Muradiye Mahallesi 2. Murad Caddesi Osmangazi/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6422    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 28 Mayıs 2018 Pazartesi