­ ÜZÜMLÜ KABAK HOŞAFI | Kültür Portalı

Üzümlü Kabak Hoşafı - Bolu

Üzümlü Kabak Hoşafı Malzemeleri Nelerdir?

  • 500 gr bal kabağı
  • 100 gr. kuru üzüm
  • 500 gr. şeker
  • 2 litre su

Üzümlü Kabak Hoşafı Nasıl Yapılır? 

Balkabağı küp küp doğranır.Üzümler yıkanır. Bir tenceredetüm malzemeler şekerle birlikte kaynatılır. Soğuk servis yapılır. 

Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Bolu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 936    Eklenme Tarihi : 30 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 06 Haziran 2020 Cumartesi