­ SÜLBÜS DAĞI | Kültür Portalı

Sülbüs Dağı - Bingöl

Volkanik bir dağ olan Sülbüs Dağı Yayladere ilçesi'nin kuzey batısında yer almaktadır. Tepesi her zaman karlı görülür. Sivri bir koni görünümündedir. Dağcılar buraya her yıl uğrarlar. Ayrıca bu dağda çeşitli av da yapılır. Dağın üstü düz olmakla beraber, uzaktan sivri görünür. Üstünde bir ziyaret vardır ve heybetli bir görünüm taşıdığı için çeşitli efsaneler yaşatır.

Rivayete göre sülbüs adındaki genç bir delikanlı, starı adındaki güzel bir kıza aşık olur. Araya giren bir cadı bunların evlenmesine engel olur. Oğlan aşkından verem hastalığına yakalanarak ölür. Bu üzüntüye dayanamayan kız da çok geçmeden ölünce vasiyeti üzerine sevgilisinin yanına gömülür. Fakat cadı mezarlarının bile arasında dikenli bir ağaç şeklinde filizlenerek onları orada da ayırmak ister ve bunların öteki dünya da bile birbirlerine kavuşmadıkları rivayet edilir.

Bingöl Gezilecek Yerler

Doğa-Kültür Turizmi
Bingöl Yayladere İlçesi merkeze 100 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Bingöl Yayladere İlçesi Sülbis Cad. No:32 PK. 12650

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 20965    Eklenme Tarihi : 25 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 20 Ocak 2021 Çarşamba