­ KEŞKEK | Kültür Portalı

Keşkek - Balıkesir

 Keşkek  Malzemeleri Nelerdir?

  • Etli kuzu kemiği (2 kaburga göğsü)
  • 500 gr. keşkeklik buğday
  • 250 gr. tereyağı
  • 1 kaşık salça
  • Yeteri kadar tuz.

Keşkek  Nasıl Yapılır?

Keşkeklik buğday bir gün önceden yıkanır ve haşlanır. Bir kabın tabanına etli kuzu kemiği dizilir ve üzerine de buğday konulur. Buğdayların üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilerek pişirilir. Ara sıra keşkek karıştırılır. Buğdaylar ezilinceye kadar ara ara sıcak su da ekleyerek yemek pişirilir. Etin piştiği de anlaşıldıktan sonra kemikler yemekten çıkarılıp kemikleri ayıklanıp yemeğin içine konulur. Yemek tahta bir kaşık ile dövülerek merhem haline getirilir. Sonradan eritilmiş kızgın tereyağı, karabiber ve kırmızı biber ve salça ilave edilerek ikram edilir.Yemeğin özelliği etin belli olmayacak kadar dövülmüş olmasıdır.

Kaynakhttp://www.balikesirkulturturizm.gov.tr/TR,65896/mutfak-ve-yemek-kulturu.html, adresinden 07.07.2014 tarihinde alınmıştır.

Görüntülenme Sayısı : 4126    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 10 Haziran 2020 Çarşamba