­ TAKSİYARHİS ANIT MÜZESİ | Kültür Portalı

Taksiyarhis Anıt Müzesi - Balıkesir

Taksiyarhis Kilisesi Ayvalık'ın ilk kilisesidir. 16'ıncı yüzyıl sonu ile 17'inci yüzyıl başında bir Rum bölgesi olan Ayvalık, bu kilisenin birinci dönem yapısının çevresinde gelişmiştir. Ayvalık'ın gelişimi ile birlikte kilise de 1753 yılında büyütülmüş ve 1844 yılında yeniden inşa edilmiştir. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra tekel deposu olarak kullanılan bina 2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyonu tamamlanmış ve 2013 yılında Balıkesir Kuvayi Milliye Müzesi Müdürlüğü'ne bağlı birim olarak hizmete açılmıştır.

Kaynak: Balıkesir Kuvayi Milliye Müze Müdürlüğü

Balıkesir Gezilecek Yerler

Kültür Turizmi
Ayvalık merkezdeki İsmet Paşa Mahallesi'ne karayolu ile ulaşılabilir. Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Balıkesir Kuvayi Milliye Müze Müdürlüğü Dumlupınar Mah. Anafartalar Cad. No: 58 10100 Karesi-BALIKESİR
+90 (266)-243-31-81

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 27231    Eklenme Tarihi : 12 Haziran 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Nisan 2021 Perşembe