­ KUVAYİ MİLLİYE MÜZESİ | Kültür Portalı

Kuvayi Milliye Müzesi - Balıkesir

Millî Mücadele yıllarında karargâh olarak kullanılan bina, 1947-1988 yılları arasında belediye binası olarak hizmet vermiştir. 1987 yılında müze müdürlüğünün kurulmasından sonra yenileme çalışmalarına hız verilmiş ve eser toplama çalışmaları bitirildikten sonra bina Balıkesir Kuvayi Milliye Müzesi olarak 6 Eylül 1996 tarihinde hizmete açılmıştır.

Fotoğraf: Official Turkish Museums

İki kattan oluşan Kuva-yi Milliye Müzesi'nin 120 metrekarelik zemin katında Balıkesir'de Kuva-yi Milliye'nin kurulmasına öncülük etmiş 41 kişinin aldıkları yazılı kararlar, kongrenin kararları, bu kahramanların kişisel eşyaları, fotoğrafları ile Mustafa Kemal Atatürk ile eşi Latife Hanım’ın balmumu heykelleri sergilenmektedir.

Müzenin ikinci katında ise Balıkesir'de ortaya çıkan arkeolojik ve etnografik eserlere yer verilmektedir.

Kaynak: Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Hisariçi Mahalle Anafartalar Caddesi No:58 Balıkesir / Karesi
0 (266) 243 31 81
0 (266) 245 30 27
kuvayimilliyemuzesi@kultur.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 23757    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 23 Ağustos 2021 Pazartesi