­ İNCİR VE ZEYTİN | Kültür Portalı

İncir ve Zeytin - Aydın

"Dağlarından yağ ovalarından bal akar." sözünün hakkını verircesine Aydın konuklarına ikramlarda cömerttir. Dünyanın en kalitelisi olarak kabul edilen Aydın inciri hem taze hem de kuru olarak iki türlü mevsimine göe alabileceğiniz tarım ürünüdür. Özellikle kuru inciri çeşitli şekillerde sunulmuş olarak şehir merkezindeki satış mağazalarında, yerel pazarlarda bulabilirsiniz. Taze inciri ise yaz mevsimi başında olmak üzere seyahat esnasında İlimiz sınırlarındaki karayollarının kenarında çiftçilerimizden alabileceğiniz gibi yerel köylü pazarlarından da temin edebilirsiniz. Aynı şekilde tadına doyum olmayan zeytinimizi farklı tadlarda ve sunumlarda köylümüzden, çiftçimizden ve şehir merkezindeki çeşitli işletmelerden satın alabilirsiniz.

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 6716    Eklenme Tarihi : 25 Mayıs 2017 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 28 Temmuz 2017 Cuma