­ MISIR UNU | Kültür Portalı

Mısır unu - Artvin

Artvin in hemen hemen her yerde bulabileceğiniz mısır unu ; Yumuşak, ince, bej rengi, pudra görünümündedir. Kokusuzdur ve yumuşak bir tadı vardır.Mısır unu opak olmasına ve suda çözündüğünde beyaz kalmasına rağmen, ısı bu çözeltiyi saydam hale çevirir. Mısırın öğütülmesiyle elde edilen ince toza verilen addır. Bazı Kullanım Alanları: Ekmek yapımında kullanılır. Başka tür unlarla karıştırılıp hamur işi yapımında kullanılır. Dolgu macunu, yapıştırıcı olarak kullanılır. Et ve balık pişirmede kullanılır.Her yemekte sunulan İtalyanların "Polenta"sına benzer "Mamaliga" mısır unundan yapılıyor.Balıkları unlamada ,Çorba ve kek yapımında da kullanılır.

Görüntülenme Sayısı : 9123    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 18 Ekim 2017 Çarşamba