­ DÜZKÖY MERKEZ MAHALLESİ CAMİ | Kültür Portalı

Düzköy Merkez Mahallesi Cami - Artvin

Borçka Düzköy’de yer almaktadır. Kitabesi bulunmamamsına rağmen, sonradan yapılan tespitler sonucu, kuzey cephesine asılan levhasına göre, Hicri 1266 (M. 1850) tarihinde, köylülerce inşa edilmiştir. Geçici onarımlarla, günümüze ulaşan camii, ibadete açık bulunmaktadır. Altında geçmişte medrese olarak kullanılan, bodrum katı, üzerinde de dıştan, 11.39x10.97 metre ölçülerinde, kare planlı camii, yer almaktadır. Cephelerin sadeliğine rağmen, kapı kanatlarından başlayıp içteki mihrap, minber, mahfil eteği, korkuluklar, köşk ile tavanı, oyma ve kabartma şeklinde gerçekleştirilen bitkisel, realist, geometrik ve geçmelerden oluşan motiflerle süslenmiştir. Yapının sade tutulmuş ahşap orijinal cephelerine karşılık, iç mekândaki abartılı süslemeler, içle dışın tezadını ortaya koymaktadır. Ciddi bir onarıma ihtiyacı bulunmaktadır.

Artvin Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Düzköy
Borçka/Artvin

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 7243    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı