­ MAKET AMASYA MÜZESİ | Kültür Portalı

Maket Amasya Müzesi - Amasya

Maket Amasya Müzesi, II. Bayezid Külliyesi’nin bir bölümünü oluşturan İmarethane Binası'ndadır. Yaklaşık 300 metrekare genişliğindeki bu salona, Amasya’nın neredeyse yüz yıl önceki hali 1/150 ölçeğinde küçültülerek yeniden inşa edilmiştir. 1914 yılında çekilmiş bir fotoğraftan yararlanılarak yapılan maket şehir, benzerlerinden farklı olarak sadece mekanları ve mimariyi yansıtmak yerine yaşayan bir Amasya’yı gösterecek biçimde tasarlanmıştır.

Yeşilırmak şehrin ortasından akarken onlarca yıldır yolcularını taşıyan tren bir kez daha çıkar seferine. Yollarında faytonların dolaştığı şehrin gecesi ayrı gündüzü ayrı güzeldir. Gökyüzü olarak tasarlanmış tonozlu tavanda yıldızlar ve mehtap ışıl ışıl parlarken ara sıra oluşan yıldız kaymaları izleyenlere gerçek bir gökyüzü altında oldukları hissini verir. Ziyaretçiler yaklaşık yirmi dakika süren ziyaretleri boyunca hafif bir müzik eşliğinde şehrin seslerini dinleyebilir, renk ve ışık oyunlarıyla yaratılan atmosferde yüz yıl öncesinin Amasya’sını yaşayabilirler. İl Özel İdaresi tarafından işletilen Müze'de fotoğraf çekilebilmekte ve görüntü alınabilmektedir.

Kaynak: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Amasya Gezilecek Yerler

Şehir merkezinde II. Bayezid Külliyesi Belediye Binası tarafında ve yürüyüş mesafesindedir.
Yüzevler Mahallesi/Amasya

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9383    Eklenme Tarihi : 07 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 04 Kasım 2021 Perşembe