­ BORABOY GÖLÜ | Kültür Portalı

Boraboy Gölü - Amasya

Bir doğa harikası olan Boraboy Gölü, Taşova ilçe sınırları içinde yer alır. İl merkezine 63 kilometre ve Taşova ilçesine 15 kilometre mesafededir. Denizden 1050 metre yükseklikte bir krater gölü olarak bilinmesine karşın, aslında küçük bir akarsuyun etraftan gelen yıkıntılarla tıkanması sonucu oluşmuş, doğal bir set gölüdür. Etrafı kayın, sarıçam, sedir, kestane ağaçları ile çevreli gölün rengi zümrüt yeşilidir. Güney kıyısı sarp ve diktir. Tabandan su kaynaması olan göl, ayrıca dereden gelen sularla da beslenmektedir. Uzunluğu 900 metre olan göl, 300 metre genişlik ve 25 metre derinliğe sahiptir. Doğu-batı yönünde uzanan bir vadide yer alır. Ormanlık alan içerisinde konaklamalar için bungalov tipi evler, kafeterya, kamp ve piknik alanları, doğa yürüyüş yolları bulunmaktadır.

Amasya Gezilecek Yerler

Kaynak: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Doğa Turizmi
Boraboy gölü, Taşova ilçe sınırları içinde yer alır. İl Merkezine 63 km. ve Taşova ilçesine 15 km. mesafededir. Amasya-Erzincan yolundan dönülür. Gölün kenarına kadar araçla gitmek mümkündür.
Yakakent, 05802 Boroboy/Taşova/Amasya

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 130929    Eklenme Tarihi : 06 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 06 Ocak 2022 Perşembe