­ SAİMBEYLİ-ÇATAK YAYLASI | Kültür Portalı

Saimbeyli-Çatak Yaylası - Adana

Saimbeyli-Tufanbeyli karayolunun 2'inci kilometresinden sola dönülerek bahçeler arasından geçen 3 kilometrelik stabilize yolla ulaşılmaktadır. Saimbeyli'den belediye otobüsleri ile gidilebilir. Dağ yamacından akan küçük şelalelerin beslediği "anıt çınar"  ve çınar ağaçlarının gövde ve dalları üzerinde kurulmuş çardaklarda piknik yapılabilen çok güzel bir yayladır. Saimbeyli İlçesi'nin içme suyunun alındığı yaylada Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait küçük bir dinlenme tesisi de hizmet vermektedir. Su seslerine karışan kuş seslerini dinleyerek güzel bir gün geçirmek isteyenler Çatak Yaylasına giderek dinlenebilir, kamp kurabilirler.

Adana Gezilecek Yerler

Yayla
Yayla Turizmi
Saimbeyli-Tufanbeyli İlçelerine giden vasıtalar ile ulaşılır.
Saimbeyli İlçesi/Adana

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11523    Eklenme Tarihi : 08 Nisan 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 25 Ekim 2019 Cuma