­
Müşerref Rasim Köktürk

1959 yılında resim çalışmalarına başlayan Müşerref Köktürk, 1963 - 64 yılları arasında Paris’te sanatsal araştırma ve incelemelerde bulunur. İlk kişisel sergisini 1965’te Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açan sanatçı, 1962 yılında 23. Devlet Resim Heykel Sergisi’ne Portre adlı çalışması ile katılır. 26. Devlet Resim Heykel Sergisi’nde sergilenen Köln Katedrali adlı tablosu jürinin tavsiye yazısı ile İstanbul Resim ve Heykel Müzesi tarafından satın alınır.

Büyükdere'den Boğaziçi

1972 yılında Fransa’da düzenlenen 4. Uluslararası Resim Festivali’ne Kültür Bakanlığı tarafından gönderilen dört sanatçıdan biri olur. 1984 yılında 45. Devlet Resim ve Heykel Sergisi Ödülü'nü alır. Sanatçının bazı eserleri Kültür Bakanlığı tarafından 1985 yılında Almanya, 1992 yılında Kuveyt’teki sergilere gönderilir.
{BENZERICERIK="Türk Ressamlar"}
Resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçının ayrıca Paletten Kaleme ve Ay Mavisi adlı kitapları bulunmaktadır.

Kaynaklar

Ankara Resim ve Heykel Müzesi / Editör Zeynep Yasa-Yaman, Fotoğraflar: Sıtkı Fırat, Ankara: Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2012