­

Coğrafi İşaret: Gaziantep Şekerli Peynirli Böreği/ Antep Şekerli Peynirli Böreği

Tescil No: 822

Coğrafi İşaretin Türü: Mahreç İşareti

Kullanım Biçimi: Gaziantep Şekerli Peynir Böreği / Antep Şekerli Peynir Böreği ibaresi ve mahreç işareti amblemi, ürünün kendisi veya ambalajı üzerinde yer alır. Ürünün kendisi veya ambalajı üzerinde kullanılamadığında, Gaziantep Şekerli Peynir Böreği / Antep Şekerli Peynir Böreği ibaresi ve mahreç işareti amblemi işletmede kolayca görülecek şekilde bulundurulur.

Gaziantep Şekerli Peynir Böreği / Antep Şekerli Peynir Böreği, Gaziantep iline özgü üretim metodu ile peynir ve şekerin bir arada kullanıldığı, hazırlanmasında ustalık becerisinin önemli bir yer tuttuğu Gaziantep mutfağının en bilinen böreklerinden bir tanesidir.

Gaziantep Şekerli Peynir Böreği / Antep Şekerli Peynir Böreğinin üretildiği Gaziantep ili ile bilinirliliği ve ün bağı bulunur.

Yapılışı:

Gaziantep Şekerli Peynir Böreği / Antep Şekerli Peynir Böreği, iç harcı hazırlanırken peynir ince olarak doğranır veya iri şekilde rendelenir. Doğranmış / rendelenmiş peynir üzerine sadeyağ/tereyağı ile beyaz toz şeker konulup iyice karıştırılır. Hazır olan karışımın içine yumurta eklenip pişmesi için fırınına alınır. İsteğe bağlı olarak bu karışımın içerisine Antep fıstığı içi de eklenebilir. Börek hazırlamada kullanılacak iç harcın bileşenleri, börek yapılmadan hemen önce karıştırılmalıdır. Aksi takdirde istenilen kıvam sağlanamaz. Her bir börek için iç harcı miktarı ortalama 75 gramdır...

Gaziantep Şekerli Peynir Böreği / Antep Şekerli Peynir Böreği,, sıcak veya oda sıcak Gaziantep Şekerli Peynir Böreği da dilimlenmiş şekil de servis edilir. lığında, bütün olarak ya da dilimlenmiş şekil de servis edilir.