­

Coğrafi İşaret: Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kebap, Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kuşbaşı Kebabı, Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kıyma Kebabı

Tescil No: 873

Coğrafi İşaretin Türü: Mahreç İşareti

Kullanım Biçimi: Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kebap, Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kuşbaşı Kebabı, Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kıyma Kebabı ibaresi ve mahreç işareti amblemi, ürünün kendisi veya ambalajı üzerinde yer alır. Ürünün kendisi veya ambalajı üzerinde kullanılamadığında, Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kebap, Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kuşbaşı Kebabı, Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kıyma Kebabı ibaresi ve mahreç işareti amblemi, işletmede kolayca görülecek şekilde bulundurulur.

Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kebap; közlenmiş domates ile yeşil biberden oluşan ezmenin üzerine, genellikle erkek koyun etinin kuşbaşı veya kıymasının mangalda pişirilip koyulmasıyla üretilir.Üzerine, ince kıyılmış maydanoz konarak sıcak olarak servis yapılır.

Üretimde kuşbaşı et veya kıyma kullanılmasına göre “Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kuşbaşı Kebabı” veya “Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kıyma Kebabı” şeklinde adlandırılır.

Gaziantep ilinin gastronomisinde kendine has üretim metodu ve servisi ile özel bir yere sahiptir. Coğrafi sınır ile ün bağı bulunur.