­

Coğrafi İşaret: Denizli Tandır Kebabı

Tescil No: G3

Coğrafi İşaretin Türü: Geleneksel Ürün Adı

Kullanım Biçimi:  Denizli Tandır Kebabı ibaresi geleneksel ürün adı amblemiyle birlikte ürün ambalajı üzerinde veya işletmede kolayca görülecek şekilde bulundurulur. Geleneksel ürün adının amblemsiz kullanımı, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu hükümlerine tabi değildir.

Denizli Tandır Kebabı sakız ağacı odunu ile yakılan tandır fırınında, yaşını doldurmamış süt kuzusu etinin her hangi bir işlemden geçirilmeden geleneksel yöntemle pişirilmesi ve pide ile servis edilmesi suretiyle yapılan bir yemektir. İstenilen lezzetin elde edilmesi; kullanılacak hammaddeye, üretim metoduna bağlı kalınmasına ve pişirme sıcaklığı, etlerin fırına dizilme şekli ve etlerin fırında kalma süresi gibi lezzeti belirleyici hususlarda ustalık bilgisine bağlıdır.

Geleneksel Ürün Adı Tanımına Uygunluğu:

Yaşını doldurmamış süt kuzusu etinin sakız ağacından elde edilen odunla ısıtılan özel tandır fırınında kendi yağı ile pişirilmesi ve pide ile servis edilmesi Denizli Tandır Kebabının geleneksel üretim metodunu ve geleneksel bileşimini oluşturur.