­

Coğrafi İşaret: Cimin Üzümü

Coğrafi İşaretin Türü: Menşe Adı

Kullanım Biçimi: Markalama

Tanımı: Erzincan (cimin) yöresinde yetişen siyah renkli, şekli basık-oval, ortalama 3- 4 g tane ağırlığında çekirdek sayısı ortalama 1-4, orta kabuk kalınlığında, aroması tatlı- mayhoş, konik şeklinde, dolgun sıklıkta, 300-1500 g salkım iriliğinde sofralık bir üzüm cinsidir.

Özellikleri: Yöreye özgü coğrafi durum, iklim özellikleri, nem, sıcaklık ve rüzgar gibi faktörlerden gelmektedir.

İklim Özellikleri: En faydalı yağışlar; kış, erken bahar ve hasadı müteakip olan sonbahar yağışlarıdır. Kurak yaz dönemi içinde, üzümlere ben düştüğü zaman, mantari hastalıkların zuhuruna meydan vermeyecek şekilde yağan yağmurlardır. Omcaların suya ve sulamaya ihtiyacı, Haziran ayının başından başlayarak Eylül ayının ortalarına kadar devam etmektedir. En fazla su ihtiyacı, Temmuz ayının başı Ağustos ayının birinci haftasıdır.