­

Coğrafi İşaret: Çankırı Cimcik Hamuru Çorbası

Coğrafi İşaretin Türü: Mahreç İşareti

Kullanım Biçimi: Çankırı Cimcik Hamuru Çorbası ibareli aşağıda verilen logo ve mahreç işareti amblemi, ürünün ambalajı üzerinde yer alır. Ürünün ambalajı üzerinde kullanılamadığında, Çankırı Cimcik Hamuru Çorbası ibareli logo ve mahreç işareti amblemi, işletmede kolayca görülecek şekilde bulundurulur.

Çankırı Cimcik Hamuru Çorbası; buğday unu, yumurta, tuz ve su ile hazırlanan hamurun 1 mm kalınlığında açılıp kare şeklinde kesildikten sonra fiyonk şeklinde katlanarak pişirilmesi, üzerine sarımsaklı yoğurt eklenerek karıştırılması ve tereyağında pişirilen yumurta eklenmesi suretiyle üretilen çorbadır. Servis yapılırken üzerine, erimiş tereyağı-toz biber karışımı dökülür. Çankırı Cimcik Hamuru Çorbasının porsiyonu, 250 g’dır. Çankırı Cimcik Hamuru Çorbası, coğrafi sınırda “cümcük hamuru çorbası” olarak da bilinir.

Çankırı Cimcik Hamuru Çorbasının geçmişi eskiye dayanır. Çankırı ilinin mutfak kültüründe önemli bir yere sahiptir. Üretimi, coğrafi sınıra özgü koşullar bulundurur. Bu sebeplerle coğrafi sınır ile ün bağı bulunur.