­

Coğrafi İşaret: Buldan Kestanesi

Coğrafi İşaretin Türü: Menşe Adı

Kullanım Biçimi: Buldan Kestanesi ibaresi ve menşe adı amblemi, ürünün kendisi veya ambalajı üzerinde yer alır. Ürünün kendisi veya ambalajı üzerinde kullanılamadığında, Buldan Kestanesi ibaresi ve menşe adı amblemi, işletmede kolayca görülecek şekilde bulundurulur

Buldan Kestanesinin yetiştiği alanlar genellikle orman içi olup, deniz seviyesinden yüksekliği 780-1175 metre arasındadır. Coğrafi sınırdaki iklimin yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağmurlu olması, kar yağmaması, don olayına rastlanmaması, kestane yetiştiriciliği için elverişli koşulları sağlar.

Buldan Kestanesi yörenin coğrafi iklim özelliklerine göre hiç sulanmadan ve gübre kullanılmadan yetiştirilebilir. Buldan Kestanesinde yerli materyaller kullanılarak aşılama çalışmaları yapılır. Dışarıdan kesinlikle aşı kalemi ve fidan getirilmez. Doğal kestane yetiştiriciliği yapılır.

Buldan Kestanesi Castanea Sativa Mill türü kestaneden elde edilir. Kupulada 3 meyve bulunur (ikizlik oranı azdır %5). Meyveleri dolgundur. Kabuktan ayrıldığında meyvesi bütün olarak kalabilir, kabuk soyumu kolaydır. Meyve eti sert; şekli yassı ve dış kabuk rengi parlak açık kahverengidir.